Πρώτα καλλυντικά

Όταν είχα πάει πρώτη φορά να αγοράσω καλλυντικά δεν ήξερα τι να αγοράσω καθώς υπήρχε ένας καταιγισμός προϊόντων, δεν ήξερα τι μου ταιριάζει και τι χρειάζομαι. Σήμερα θα δούμε ποια βασικά προϊόντα μακιγιάζ θα αγόραζα αν τώρα ξεκίναγα να βάφομαι.
Αρχικά ξεκινάμε με μία καλή βάση. Μπορείς να διαλέξεις από bb ή cc cream, foundation ακόμα και αντηλιακό με χρώμα. Ανάμεσα σε μικρή-μέτρια-πλήρη κάλυψη, ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου με matte ή dewy(φυσικό) τελείωμα. Ακόμη μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε υγρά, κρεμώδη και πούδρες. Καλό θα ήταν πριν αγοράσεις βάση να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα, να βρεις την κατάλληλη για σένα ανάλογα στον τύπο της επιδερμίδας σου, στην απόχρωση που σου ταιριάζει καλύτερα και φυσικά στο τελείωμα που θες να έχει.

Συνεχίζουμε με concealer. Είναι κάτι που θεωρώ must have καθώς ακόμα και χωρίς foundation, μόνο με αυτό μπορείς να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από μικρή έως πλήρη κάλυψη, υπάρχουν υγρά και κρεμώδη. Τοποθετώντας το κάτω από τα μάτια είτε θες να καλύψεις μαύρους κύκλους ή να φωτίσεις το βλέμμα, στο μέτωπο, στη μύτη, στο πηγούνι για φωτίσεις το πρόσωπο, πάνω σε στίγματα, φλέβες, δυσχρωμίες ως κορέκτορας, οι επιλογές είναι πολλές.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή αν θες μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σου, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς μία πούδρα για να σετάρεις τη βάση σου. Υπάρχουν συμπιεσμένες ή σε ελεύθερη μορφή, με χρώμα ή χωρίς. Περνάς μία μικρή ποσότητα πάνω από foundation και το concealer σου και αυτό σταθεροποιείται.

Για να επαναφέρουμε ζωντάνια και χρώμα στο πρόσωπό μας δεν ξεχνάμε το ρουζ. Πάλι σε μορφή πούδρας ή κρεμώδη, σε αμέτρητες αποχρώσεις, διαλέγεις αυτή που επιθυμείς. Αν διαλέξεις κρεμώδη θα το βάλεις πριν σετάρεις το foundation σου, καθώς πρώτα βάζουμε τα υγρά/κρεμώδη και από πάνω τις πούδρες. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως σκιά για τα μάτια.

Για μένα ο απόλυτος τρόπος να τονίσεις τα μάτια σου και αυτό που κάνει τεράστια διαφορά στο μακιγιάζ είναι η μάσκαρα. Αν θες παίρνεις μαύρη για να δώσεις ένταση, καφέ για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή με χρώμα αν θες το κάτι διαφορετικό. Ανάλογα με το βουρτσάκι και τη σύσταση μπορείς να δώσεις μήκος, όγκο στις βλεφαρίδες σου ή και να τις διαχωρίσεις.

Με δύο ή τρία κραγιόν μπορείς να κάνεις από καθημερινό πρωινό μακιγιάζ μέχρι και βραδινό. Πάλι οι επιλογές αμέτρητες, σαν βασικά όμως θα διάλεγα ένα κόκκινο, ένα nude ροζ ή καφέ ανάλογα με το τι νιώθω πως μου ταιριάζει καλύτερα και ίσως ένα πιο έντονο. Μπορεί να είναι ματ, ενυδατικά ή και μακράς διάρκειας, κρεμώδη ή και υγρά ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ακόμη αν μας αρέσει ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ή δύο lip gloss, διάφανο ή με shimmer, που θα μεταμορφώσουν το κραγιόν μας.

Από μολύβια θα πρότεινα ένα μαύρο μολύβι eyeliner. Πιστεύω η χρήση των μολυβιών είναι ευκολότερη από gel ή μαρκαδόρους, καθώς έχεις μεγαλύτερο έλεγχο.

Αν ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω θα έπαιρνα μία καλή παλέτα σκιών με βασικά χρώματα (σίγουρα με nude καφέ μέσα), ώστε να μπορώ να δημιουργήσω διαφορετικά eyelook με ένα ουσιαστικά προϊόν.
Ως highlighter μπορείς να πάρεις κάποια σκιά ματιών που έχει η παλέτα σκιών σου.
Επίσης για τα φρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις σκιές ματιών για να τα γεμίσεις ή αν θες να τα σχηματίσεις μπορείς να πάρεις κάποιο μολύβι.
Τέλος, αν θες να δημιουργήσεις φωτοσκιάσεις μπορείς να πάρεις κάποια παλέτα με υγρά ή πουδρένια contour ή bronzer.
Primer, μολύβι για τα χείλη, setting spray, mascara για τα φρύδια, highlighter μπορείς να προμηθευτείς στην πορεία, αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει!

Αν ξαναγύρναγα το χρόνο πίσω και ήθελα να αγοράσω κάποια καλλυντικά για να ξεκινήσω την "συλλογή" θα ήταν αυτά : BB Cream Miracle Skin Perfector από Garnier, Age rewind Concealer από Maybelline, Photofocus Pressed Powder από WetNWild, Compact ρουζ από Dust and Cream, The Rocket Volum' Express μάσκαρα από Maybelline, κραγιόν Matte #17 Origami Rose από Dust and Cream και Matte #965 Siren In Scarlet από Maybelline, BB 3D Lip Gloss από Bell και Khol & Contour μολύβι Bourjois. Έξτρα θα έπαιρνα την παλέτα σκιών RevolutionXSohp από Revolution, MasterCrome Highlighter από Maybelline και Megaglo Contouring παλέτα.
Αυτά και για σήμερα! Εσύ ποια ήταν τα πρώτα καλλυντικά που αγόρασες; Πες μου στα σχόλια! Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις το blog, ανεβάζω καινούριο άρθρο κάθε Παρασκευή.
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Σχόλια