Προϊόντα που μετάνιωσα που αγόρασα

Αυτήν την εβδομάδα θα μιλήσουμε για καλλυντικά τα οποία αγόρασα και στην πορεία "μετάνιωσα" που τα αγόρασα. Γενικά είμαι πολύ προσεχτική με τα προϊόντα που αγοράζω, καθώς δε βρίσκω λόγο να δίνω χρήματα για πράγματα τα οποία δεν χρειάζομαι ή δεν πιστεύω πως θα λειτουργήσουν για μένα. Πριν αγοράσω κάτι συνήθως το σκέφτομαι λίγες μέρες και κάνω τις έρευνα μου για να δω αν μου ταιριάζει. Μερικές φορές όμως είτε λόγω ελλιπής γνώσης είτε λόγω βιασύνης συμβαίνει. Σήμερα θα σας πω για εννέα προϊόντα μακιγιάζ τα οποία δεν θα ξαναγοράσω.



Θα ξεκινήσω με τρία προϊόντα της εταιρίας Technic.
 Στη συγκεκριμένη εταιρία είχα ξαναναφερθεί στο ποστ με τις οικονομικές παλέτες σκιών (πατήστε εδώ) για δύο παλέτες της. Σήμερα στη λίστα μου βάζω τη μία και πιο συγκεκριμένα την Mega Mattes Eyeshadows. Ευτυχώς που είναι φτηνή (5€) και δικαιολογείται πως είναι χάλια ποιοτικά. Τα χρώματα που έχει μου αρέσουν πολύ και για αυτό την αγόρασα αλλά από απόδοση τίποτα. Για να μην σας κουράζω, επειδή έχω γράψει ξανά για αυτήν την παλέτα μπείτε στο λινκ που έβαλα επάνω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Eyeshadow Primer for use with matte eyeshadows, ένα primer σκιών δηλαδή που δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μόνο με ματ σκιές. Το χρώμα που έχει δεν είναι καλυπτικό καθόλου επομένως αν έχεις μικρές φλέβες στο άνω βλέφαρο δεν καλύπτονται καθόλου. Κάνει τις σκιές λίγο πιο έντονες αρχικά αλλά όσο περνάει η ώρα μπαίνει στις γραμμές, με αποτέλεσμα να μαζεύεται στην κόγχη μαζί με όλες τις σκιές. Το concealer κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από το συγκεκριμένο primer. Η τιμή του νομίζω πως είναι στα 2,5 με 3€.
Τελευταίο προϊόν της συγκεκριμένης εταιρίας είναι το Colour Fix Cream Foundation Contour Palette. Μία παλέτα με οχτώ κρεμώδη foundation και contour. Το χρησιμοποίησα αρκετά όταν το είχα πρωτο-αγοράσει καθώς ήταν και από τα πρώτα καλλυντικά που είχα αγοράσει. Είναι απίστευτα λιπαρό και βαρύ στο πρόσωπο. Και όπως έχω πει αρκετές φορές η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή και δεν προτιμώ λιπαρά προϊόντα. Που πόσο να το σετάρεις; Επίσης λόγω της συσκεύασης του πρέπει να παίρνεις το προϊόν με τα δάχτυλα ή πινέλο και βρομίζει πολύ εύκολα και κανείς δεν θέλει μέσα στα καλλυντικά του τρίχες ή σκόνη και σίγουρα όχι στο πρόσωπό μας! Η τιμή κάπου στα 6€.

Ένα προϊόν, το οποίο πέταξα λίγες μέρες αφότου το αγόρασα (για αυτό και δεν έχω φωτογραφία) είναι από W7 το Kiss Lipstick the Matts. Δεν θυμάμαι την απόχρωση και δεν έχει σημασία. Το πέταξα γιατί χωρίς υπερβολές βρώμαγε! Ένιωθα πως έβαζα πετρέλαιο στα χείλη μου. Και το άφησα ανοιχτό αρκετές μέρες μήπως ξεμυρίσει αλλά καμία διαφορά. Η τιμή στα 3,50€.


Συνεχίζω με Essence και την Eyeshadow 24 Billie jeans. Ισχυρίζεται πως είναι σούπερ-απαλή και έχει μακρά διάρκεια. Άλλη μία σκιά που δεν γράφει. Ακόμα και με primer φαίνεται ελάχιστα και δεν μπορείς στο βλέφαρο να την αναμείξεις με άλλες σκιές. Δεν την έχω φορέσει ποτέ έξω, προσπάθησα πολλές φορές να την κάνω να δουλέψει αλλά δεν τα κατάφερα. Η τιμή στα 2€.


Eyeliner που στεγνώνει γρήγορα σε μαύρο χρώμα της Lovely. Αμ δεν που στεγνώνει γρήγορα και είναι μαύρο! Είναι πολύ υγρό, παίρνει αρκετό χρόνο να στεγνώσει, μπαίνει στις γραμμές και μουτζουρώνεσαι. Επίσης είναι γκρι. Το πετάω συνέχεια από εδώ και από εκεί που έχουν σβηστεί σχεδόν τελείως τα γράμματα. Η τιμή του 2,80€.


Να μιλήσουμε λίγο και για Matte Liquid Lipstick από την εταιρία Dust and Cream. Το συγκεκριμένο υγρό κραγιόν, το οποίο περισσότερο κρεμώδη θα χαρακτήριζα, μεταφέρεται, κολλάει όταν ακουμπάς τα χείλη σου μεταξύ τους και είναι άβολο. Δεν έχει ομοιόμορφη σύσταση. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να έχει για να μην το χρησιμοποιώ. Ευτυχώς η εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή του και έχει βγάλει άλλα πολύ πιο καλά και βολικά. Η τιμή στα 3,5€.

Το πιο ακριβό προϊόν αυτής της λίστας για το οποίο είχα αρκετές φιλοδοξίες είναι της Inglot το Mattifying Under Makeup Base, δηλαδή primer προσώπου. Θα ξεκινήσω με την τιμή 19€ για 30ml προϊόντος, δεν το θεωρώ οικονομικό αλλά δεν είναι και highend (της Benefit το Porefessional κοστίζει στα 35 με 40€ και περιέχει λίγα ml λιγότερα, αλλά είναι από τα καλύτερα). Όταν το βάζω έχει ματ αποτέλεσμα. Όμως πριν το βάλω, όπως γεμίζει τους πόρους του δέρματος μου φαίνεται πως τους μεγαλώνει. Επίσης δεν κάθεται καλά με το foundation με όποιο τρόπο και να το απλώσω. Με πινέλο δεν κάθεται αρκετό foundation πάνω στο primer, με σφουγγαράκι (τύπου beauty blender) κάνει μπαλώματα. Για 19€ περιμένω τουλάχιστον ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Τέλος άφησα ένα foundation, το οποίο από μόνο του δεν μου αρέσει μπορώ να πω καθόλου αλλά κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Αναφέρομαι στο Flawless Matte Finish Foundation της Elixir. Πρώτο αρνητικό κυκλοφορεί σε 8 μόνο αποχρώσεις για μεσαίων τόνων επιδερμίδες. Η επιδερμίδα μου δεν έχει την πιο ανοιχτή απόχρωση τύπου porcelain, πήρα τη πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση που έχουν και είναι σκούρο. Οπότε αν κάποιος είναι αρκετά ανοιχτόχρωμος ή μελαμψός δεν πρόκειται να βρει το χρώμα του. Δεύτερο αρνητικό είναι αρκετά βαρύ στο πρόσωπο. Πρέπει να παίρνουμε σχετικά ελαφριά foundation για να αναπνέει η επιδερμίδα μας. Κάτι που για μένα είναι αρνητικό, είναι απίστευτα καλυπτικό και δεν έχει καθόλου φυσικό αποτέλεσμα. Το θετικό που μπορώ να πω είναι πως κρατάει πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, αφαιρείται με διφασικό νεράκι. Η τιμή του στα 6€. Πώς το κάνω εγώ να λειτουργεί για μένα. Είχα της Maybelline το Dream Satin Liquid Foundation στην απόχρωση Ivory, πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα μου. Μου αρέσει αρκετά το τελείωμα του και είναι έως και μέτρια κάλυψης. Τα αναμειγνύω. Βγαίνει ένα αρκετά καλυπτικό foundation, το χρώμα πλησιάζει στην επιδερμίδα μου και είναι αρκετά πιο ελαφρύ παραμένοντας μεγάλης διάρκειας κράτημα.

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις εταιρίες, απλά τα συγκεκριμένα προϊόντα για μένα δεν είναι καλά. Πιστεύω ότι όπως λέμε τα θετικά κάποιου προϊόντος έτσι πρέπει να λέμε και τα αρνητικά που βρίσκουμε, ώστε οι εταιρίες να μαζεύουν αυτές τις πληροφορίες και να εξελίσσονται προς το καλύτερο. Κάτι που δεν αρέσει όμως σε εμένα μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλον και για αυτό κάποια από αυτά θα τα δώσω σε φίλους και συγγενείς. Πάντα πριν πείτε πως ένα προϊόν δεν είναι για εσάς δουλέψτε το με διαφορετικό τρόπο. Από περιέργεια έβγαλα το σύνολο των χρημάτων που έδωσα για αυτά τα προϊόντα και βγήκε κοντά στα 50€, που είναι αρκετά λεφτά. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω καλλυντικά; Ποια προϊόντα έχετε αγοράσει εσείς και για τον έναν ή άλλο λόγο το "μετανιώσατε"; 

Σχόλια

  1. Μερικά από τα προϊόντα που έδειξες κι σε μένα δεν δούλεψαν! Δεν πειράζει, από τα λάθη μαθαίνουμε! Υπέροχο το blog σου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ελπίζω οι εταιρίες να λαμβάνουν υπόψη τους τις εντυπώσεις μας ώστε να βελτιώνονται!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου