Lip Care

Πέρα από την ενυδάτωση και περιποίηση του προσώπου μας, πρέπει να προσέχουμε και τα χείλη μας. Πολύ πριν ξεκινήσω να βάφομαι ή να περιποιούμαι την επιδερμίδα μου καθημερινά, το μόνο που χρησιμοποιούσα ήταν ενυδατικά χειλιών. Για αυτό και σήμερα επέλεξα να σας πω την άποψή μου για ορισμένα Lip Balm.


Θα ξεκινήσω με Lip Balm της εταιρίας Apivita. 

Το πρώτο Lip Care της Apivita που δοκίμασα ήταν με Φραγκοστάφυλο (99% φυσική σύνθεση, Ενυδάτωση – Περιποίηση).
Ενυδατικό Lip Care ιδανικό για γυναίκες που θέλουν χρώμα, άνεση και ανάλαφρη αίσθηση στα χείλη.
  • Το φραγκοστάφυλο προλαμβάνει τα ξηρά χείλη και τους ερεθισμούς, έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι αποτελεσματικό κατά των ελευθέρων ριζών. 
  • Το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το καστορέλαιο και οι εστέρες jojoba ενυδατώνουν και μαλακώνουν τα χείλη.
  • Με βιολογικό αιθέριο έλαιο γερανιού που παρέχει πρόσθετη ενυδατική και αναζωογονητική δράση.
  • Αφήνει στα χείλη ένα Μπορντό φυσικό χρώμα.
  • Με γεύση φρούτων.
Μου αρέσει πάρα πολύ! Πρώτη φορά το δοκίμασα πριν από δυόμισι χρόνια. Το αγόρασα περίπου 3 φορές. Ο λόγος που σταμάτησα να το αγοράζω είναι πως κάνει τα χείλη να φαίνονται αρκετά κόκκινα και ήθελα κάτι πιο φυσικό. Δεν το έχω αυτήν την στιγμή για να το συμπεριλάβω στην φωτογραφία.

Μετά πήρα το Lip Care με Ρόδι (98% φυσική σύνθεση, Ενυδάτωση - Περιποίηση).
Ενυδατικό Lip Care που ενισχύει το φυσικό χρώμα και χαρίζει απαλά, ενυδατωμένα και λαμπερά χείλη.
  • Το βιολογικό έλαιο ροδιού έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση 
  • Αφήνει στα χείλη ένα ροζ-κόκκινο λαμπερό, φυσικό χρώμα. 
  • Το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το καστορέλαιο και οι εστέρες jojoba ενυδατώνουν και μαλακώνουν τα χείλη.
  • Με βιολογικό αιθέριο έλαιο γερανιού που παρέχει πρόσθετη ενυδατική και αναζωογονητική δράση.
  • Με γεύση κόκκινων φρούτων.
Ο λόγος που το αγόρασα είναι γιατί αφήνει ένα απαλό ροζ στα χείλη και προσωπικά επειδή τα χείλη μου έχουν έντονο χρώμα δεν φαίνεται σαν να έχω βάλει κάτι. Είναι το μοναδικό Lip Balm που έχω αγοράσει αμέτρητες φορές! Το χρησιμοποιώ πάνω από δύο χρόνια και δεν το αποχωρίζομαι!

Προ τριμήνου περίπου αγόρασα το Lip Care με Βούτυρο Κακάο SPF20  (90% φυσική σύνθεση, Εντατική Ενυδάτωση - Προστασία από τον Ήλιο - Ιδανικό για σπορ) καθώς θέλω να προστατεύω και τα χείλη μου από την ακτινοβολία.
Έντονα ενυδατικό Lip Care με αντηλιακό δείκτη προστασίας, ιδανικό και για χρήση στην παραλία, σε καλοκαιρινά ή χειμερινά σπορ.
  • Το βούτυρο κακάο ενυδατώνει σε βάθος και διατηρεί την ελαστικότητα στα χείλη καθώς απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.
  • Η βισαβολόλη καταπραΰνει τα χείλη 
  • Το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το καστορέλαιο και οι εστέρες jojoba ενυδατώνουν και μαλακώνουν τα χείλη.
  • Ο δείκτης SPF 20 προστατεύει από την UV ηλιακή ακτινοβολία.
  • Με βιολογικό αιθέριο έλαιο γερανιού που παρέχει πρόσθετη ενυδατική και αναζωογονητική δράση.
Όπως είπα και πριν ο λόγος που το αγόρασα είναι ότι ήθελα ένα Lip Care με SPF. Νομίζω πως είναι εμφανής ο λόγος που επέλεξα της Apivita.


Όλα τα Lip Care Apivita είναι χωρίς parabens, silicones, mineral oil. Αυτό που έχω να πω για όλα τα Lip Care της εταιρίας που έχω δοκιμάσει, τα βρίσκω απίστευτα ενυδατικά. Έχουν απίστευτη διάρκεια στα χείλη. Δεν στεγνώνουν. Τα βάζω συνήθως το πρωί αφότου πλύνω τα δόντια μου, το μεσημέρι μετά το φαγητό και το βράδυ πριν κοιμηθώ και με μόνο ένα δύο περάσματα κάθε φορά κρατάει και μένει στη θέση του. Είναι τα αγαπημένα μου και δεν έχω βρει κάτι καλύτερο. Αξίζει καθώς αφήνει τα χείλη μου πάντα απαλά! Αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα ήταν αυτό με το ρόδι! Θα τα βρείτε στη τιμή των 5 με 5,50€ και περιέχουν 4,4gr προϊόντος.

Συνεχίζω με την Korres. Και πάλι θα αναφερθώ σε τρία Lip Balm.

Το πρώτο είναι με Βερίκοκο. >95% φυσικά υλικά.
Χείλη απαλά, με λάμψη και μία διακριτική γήινη απόχρωση - lip balm με θρεπτικά έλαια Jojoba, Ηλίανθου, Αμυγδάλου και Σησαμιού και απαλά κεριά.
Αφήνει ελάχιστο πορτοκαλί χρώμα στα χείλη. Δεν είναι αρκετά ενυδατικό για τις προτιμήσεις μου. Πρέπει να το εφαρμόζω πολλές φορές μέσα στην ημέρα και παραπάνω από μία στρώσεις. Μυρίζει όμως αρκετά ωραία. Δεν θα το ξαναγοράσω, δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου.

Συνεχίζω με το Lip Balm Άγρια Βατόμουρα.>95% φυσικά υλικά.
Χείλη απαλά, με λάμψη και μία διακριτική κόκκινη απόχρωση - τα θρεπτικά έλαια Jojoba, Ηλίανθου, Αμυγδάλου και Σησαμιού και τα απαλά κεριά βρίσκονται στη βάση της συγκεκριμένης σύνθεσης.
Η κύρια σύνθεση είναι η ίδια με το προηγούμενο.
Αφήνει ένα κεραμιδί χρώμα. Είναι περισσότερο ενυδατικό από το προηγούμενο αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά ενυδατικό για εμένα. Και αυτό πρέπει να το εφαρμόζω πολλές φορές σε αρκετές στρώσεις μέσα στην ημέρα. Μυρίζει πιο ωραία πιστεύω από το βερίκοκο. Και σε αυτό δεν έχω σκοπό να το ξαναγοράσω.

Τρίτο είναι το Αμυγδαλέλαιο. Πάλι με >95% φυσικά υλικά.
Φροντίδα και θρέψη για τα χείλη, χάρη στη συνέργεια των ελαίων Jojoba, Ηλίανθου, Αμυγδάλου και Σησαμιού και των απαλών κεριών, σε μία μη-λιπαρή σύνθεση.
Ιδανικό και για άνδρες.
Η κύρια σύνθεση είναι η ίδια με το προηγούμενο.
Δεν αφήνει χρώμα. Είναι πιο ενυδατικό από τα προηγούμενα της ίδιας εταιρίας, χρειάζεται λιγότερες φορές εφαρμογή και στρώνεται πιο εύκολα στα χείλη. Όπως και τα προηγούμενα έχει ωραίο άρωμα. Είναι το μοναδικό της εταιρίας που έχω δοκιμάσει και θα ξαναγόραζα.

Λίγα λόγια για τη σύνθεσή τους:
- ΕΛΑΙΟ ΗΛΙΑΝΘΟΥ : Πλούσιο σε ω3 και αντιοξειδωτικά, μειώνει την απώλεια της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας.
- ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ και ΕΛΑΙΟ JOJOBA : Με μαλακτικές ιδιότητες, βελτιώνουν την υφή και προσφέρουν ενυδάτωση με διάρκεια.
- ΕΛΑΙΟ ΣΗΣΑΜΙΟΥ : Προσφέρει εξαιρετική μαλακτική δράση, προστατεύοντας τα ξηρά χείλη.
- CASTOR SEED OIL : Με την ικανότητα διείσδυσης στα χείλη, προσφέρει θρεπτική δράση, χάρη στα λιπαρά οξέα.
- CANDELILLA WAX : Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλλει στη δημιουργία μίας βελούδινης υφής με εξαιρετική δυνατότητα απορρόφησης από τα χείλη.
- BEESWAX : Σχηματίζει μία ασπίδα προστασίας από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ενώ συγκρατεί την υγρασία στα χείλη.
- CARNAUBA WAX : Με εντατική μαλακτική δράση, βοηθάει τα χείλη να παραμείνουν απαλά.

Τα δύο πρώτα δεν είναι άσχημα προϊόντα απλά εγώ θέλω κάτι παραπάνω από αυτό που προσφέρουν. Το τρίτο για μένα είναι καλύτερο. Δεν θεωρώ πως φτάνει την ενυδάτωση των Lip Balm της Apivita, όμως δεν είναι κακό. Η τιμή τους στα 4,80€ και περιέχει 5ml προϊόντος.


Τέλος θα αναφερθώ σε δύο Lip Balm της Liposan. Όλοι μας πιστεύω, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε τα χρησιμοποιήσει.


Το πρώτο Lip Balm που πήρα ποτέ ήταν το Strawberry Shine. Δεν το έχω βάλει στη λίστα γιατί έχω να το χρησιμοποιήσω πάνω από τρία χρόνια και δεν ξέρω κατά πόσο έχει αλλάξει η σύστασή του.

Το πρώτο που χρησιμοποίησα πρόσφατα είναι το Hydro Care.
Ειδικά σχεδιασμένο για ξηρά χείλη, αλλά εξίσου αποτελεσματικό για όλους. Το Hydro Care είναι μία πολύ ελαφριά, μη λιπαρή φόρμουλα που απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας στα χείλη ένα δροσιστικό, φυσικό, χωρίς χρώμα αποτέλεσμα.
Δεν αφήνει χρώμα. Έχει SPF 15. Και έχει ωραία μυρωδιά. Χρειάζεται να το εφαρμόσω αρκετές φορές μέσα στην ημέρα με λίγες στρώσεις. Είναι αρκετά ενυδατικό. Μπορεί και να το ξαναγόραζα. Η τιμή του στα 3,50€ και περιέχει 4,8gr προϊόντος.

Τελευταίο Lip Balm στο οποίο θα αναφερθώ είναι το Care & Colour Nude.
Το Liposan Care & Colour Nude αφήνει μια υπέροχη διακριτική απόχρωση nude στα χείλη σου.
Αφήνει ένα nude χρώμα στα χείλη. Η μυρωδιά του είναι ουδέτερη. Και αυτό χρειάζεται αρκετές εφαρμογές μέσα στην ημέρα με λίγες στρώσεις και είναι αρκετά ενυδατικό. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι έχει τον πυρήνα στο κέντρο και τριγύρω το χρώμα και δεν απλώνεται ομοιόμορφα nude στα χείλη μου. Η τιμή του στα 4,30€ και περιέχει 4,8gr προϊόντος.

Αν έπρεπε να προτείνω κάποιο από όλα αυτά θα ήταν της Apivita (οποιοδήποτε ανάλογα την προτίμηση σε χρώμα). Έχει την καλύτερη ενυδάτωση, διάρκεια και αποτέλεσμα! Σαν δεύτερη επιλογή θα έλεγα της Korres το Αμυγδαλέλαιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: ApivitaKorresLiposan. Εσείς ποιο Lip Balm χρησιμοποιείτε; Περιμένω τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το blog, ανεβάζω καινούρια ανάρτηση κάθε παρασκευή! Τα λέμε στο επόμενο ποστ!

Σχόλια